Wat is Linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verwerven van hyperlinks van andere websites naar uw eigen website.

 • Share via:

Linkbuilding is het proces van het verwerven van hyperlinks van andere websites naar uw eigen website. Deze hyperlinks worden ook wel backlinks of inkomende links genoemd en zijn belangrijk omdat ze aan zoekmachines aangeven dat uw website een betrouwbare informatiebron is.

Zoekmachines gebruiken links als een sleutelfactor bij het bepalen van de relevantie en autoriteit van een website. Hoe meer hoogwaardige links een website heeft die ernaar verwijzen, hoe groter de kans dat deze hoger scoort in de zoekresultaten. Als gevolg hiervan is linkbuilding een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en wordt het door website-eigenaren gebruikt om de zichtbaarheid en het verkeer van hun website te vergroten.

Er zijn verschillende strategieën die kunnen worden gebruikt voor linkbuilding, waaronder het creëren van inhoud van hoge kwaliteit waar andere websites naar willen linken, contact opnemen met andere website-eigenaren om links aan te vragen en relaties opbouwen met andere websites in uw branche om kansen te creëren voor koppelingen. Het is echter belangrijk op te merken dat linkbuilding op een natuurlijke en ethische manier moet gebeuren om te voorkomen dat u wordt gestraft door zoekmachines.

10 linkbuilding tips

Natuurlijk, hier zijn 10 tips voor effectieve linkbuilding:

 • Creëer inhoud van hoge kwaliteit: de basis van elke succesvolle campagne voor linkbuilding is inhoud van hoge kwaliteit. Zorg ervoor dat uw inhoud aantrekkelijk, informatief en relevant is voor uw doelgroep.
 • Doe onderzoek: doe je onderzoek en ontdek welke onderwerpen populair zijn in jouw niche. Zoek naar mogelijkheden om inhoud te maken die uw doelgroep aanspreekt en trek links aan van gezaghebbende websites.
 • Gebruik sociale media: sociale mediaplatforms kunnen een geweldige manier zijn om uw inhoud te promoten en links aan te trekken. Deel uw inhoud op socialemediakanalen, ga in gesprek met uw volgers en bouw relaties op met influencers in uw branche.
 • Gastbloggen: schrijf gastberichten voor gezaghebbende websites in uw niche. Zorg ervoor dat uw inhoud relevant is en waarde biedt aan het publiek van de website. Neem een ​​link naar uw website op in uw auteursbiografie.
 • Gebruik Infographics: Infographics kunnen een geweldige manier zijn om links aan te trekken. Maak een informatieve infographic en deel deze op je website en social media kanalen. Neem contact op met andere websites in uw niche en bied aan om uw infographic met hen te delen.
 • Broken Link Building: vind gebroken links op gezaghebbende websites in uw niche en neem contact op met de website-eigenaar. Bied aan om de verbroken link te vervangen door een link naar uw eigen inhoud die vergelijkbare of betere waarde biedt.
 • Neem deel aan online communities: Word lid van online communities die betrekking hebben op uw niche en neem deel aan discussies. Bied waarde aan de gemeenschap en bouw relaties op met andere leden. U kunt uw inhoud vervolgens delen met de community en links aantrekken.
 • Gebruik persberichten: maak en verspreid persberichten om nieuwe producten, diensten of ander bedrijfsnieuws aan te kondigen. Voeg een link terug naar uw website toe aan het persbericht.
 • Doe mee aan influencer outreach: Identificeer influencers in uw niche en neem contact met hen op. Bied aan om samen te werken aan inhoud, schrijf gastposts voor hun website of geef ze gratis voorbeelden van uw producten of diensten.
 • Controleer uw links: houd de links bij die naar uw website verwijzen en zorg ervoor dat ze van hoge kwaliteit zijn. Wijs links van lage kwaliteit of spamachtige links af die de reputatie van uw website kunnen schaden.

Wat is belangrijk bij linkbuilding?

Er zijn verschillende belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het doen van linkbuilding. Enkele van de belangrijkste zijn:

 • Kwaliteit boven kwantiteit: het is beter om enkele links van hoge kwaliteit te hebben van gerenommeerde websites dan een groot aantal links van lage kwaliteit van irrelevante of spamwebsites.
 • Relevantie: Links van websites die relevant zijn voor uw branche of niche zijn waardevoller dan links van websites die niets met elkaar te maken hebben.
 • Autoriteit: Links van websites met een hoge domeinautoriteit en pagina-autoriteit zijn waardevoller dan links van websites met een lage autoriteit.
 • Ankertekst: De ankertekst (de tekst die wordt gebruikt voor de link) moet beschrijvend en relevant zijn voor de inhoud op de gelinkte pagina.
 • Diversiteit: Het hebben van een breed scala aan links, inclusief links van verschillende soorten websites en verschillende soorten ankertekst, kan helpen om rode vlaggen te vermijden die kunnen wijzen op praktijken voor het bouwen van links met spam.
 • Natuurlijkheid: Links moeten op een natuurlijke en organische manier worden verkregen, zonder enige manipulatie of pogingen om zoekmachines te misleiden.

Over het algemeen is de sleutel tot succesvolle linkbuilding om je te concentreren op het bouwen van hoogwaardige, relevante en natuurlijke links die waarde toevoegen aan zowel je website als de website die naar jou linkt.

Internet marketing