City Bikes retourneren

Wanneer het weer een beetje lekker is willen we al gauw naar buiten. Even lekker een frisse neus halen is heerlijk.

Dana marin amsterdamian O w N5 LK8 Q3k unsplash
  • Share via:

Wanneer het weer een beetje lekker is willen we al gauw naar buiten. Even lekker een frisse neus halen is heerlijk. Je hebt speciaal voor dit soort dagen een fiets gekocht bij City Bikes en kunt niet wachten om erop uit te gaan. Op internet zag de review er spetterend uit. De City Bikes ervaringen zien er tot nu toe veelbelovend uit. Toch gaat jouw eerste rit niet helemaal naar verwachting. De fiets is online besteld maar je hebt je toch bedacht. Wat kun je dan doen? Wij hebben gekeken naar een combinatie van de City Bikes ervaringen en klantenservice om te kijken wat de beste optie is.

Bestelling retourneren of ruilen

Je wilt de hoop niet gelijk opgeven, want de fiets is gewoon van goede kwaliteit alleen is het niet helemaal wat je in gedachte had. Voor de rest is hij prima in elkaar gezet en zijn er geen mankementen. De City Bikes ervaringen zijn over het algemeen ook zeer lovend. De beste optie in dit geval is dan om contact op te nemen met City Bikes. City Bikes is behoorlijk meelevend als het om de klantenservice gaat. Zo krijg je niet alleen minimaal 2 jaar garantie op jouw nieuwe fiets, maar heb je ook nog eens 100 dagen bedenktijd. Er zijn dus nog genoeg mogelijkheden voordat er een probleem is. Het is dan ook geen verrassing dat de City Bikes ervaringen zo goed zijn, je wordt gewoon met respect en begrip behandeld.

Voorwaarden van retourneren

  • Er mag niet op gefietst zijn.Je wilt de fiets tenslotte niet voor niets retourneren, dus we laten hem lekker met rust. Het is niet de bedoeling dat we honderd dagen van de fiets genieten en dan op het laatste moment bedenken dat we de fiets toch niet willen hebben.
  • Retourneren binnen 100 dagen.Je kunt natuurlijk niet voor eeuwig aan iets blijven vasthouden en een jaar later bedenken dat je het toch niet wilt hebben. Daarom hanteert City Bikes 100 dagen na de factuurdatum van de aankoop om de fiets te retourneren. Dat is iets meer dan drie maanden. Dat is best schappelijk, toch?
  • Het product is compleet, ongebruikt en in de originele verpakking.Als iemand jou een gebakje aanbied omdat ze het niet lusten, dan accepteer je dit ook alleen als het glazuur er nog op zit en de ander er niet al van gegeten heeft, toch? Het is dan ook niet meer dan normaal dat de fiets ook gewoon in originele verpakking en ongebruikt retour gestuurd wordt.
  • Een samengestelde aanbieding of bundel kan alleen als complete bundel retour gestuurd worden.Dacht je echt een topdeal te scoren, blijkt het uiteindelijk niet wat je had verwacht. Nou ja, dan maar terug sturen. Maar dat ene stukje wil je wel houden, toch? Nee dus. Het is niets meer dan fatsoenlijk om de gehele bundel te retourneren, je hebt immers een prijs betaalt voor het hele pakket en niet per onderdeel.

Uitzonderingen retourneren

Volgens de City Bikes ervaringen en de klantenservice zijn er een aantal producten die niet retour genomen kunnen worden. Hierboven hebben we net al besproken onder welke voorwaarde de producten retour worden genomen, dus het zou dan ook niet zo raar moeten zijn als we zeggen dat je artikelen of producten met montage- of gebruikssporen niet kunt retourneren. Dit zorgt soms voor klachten, maar dat is nu eenmaal het protocol. Ook producten of artikelen met missende of beschadigde originele verpakking nemen zij niet retour, tenzij dit al zo was bij het ontvangen van het product. Verschillende City Bikes ervaringen geven aan dat dit eigenlijk vrijwel niet gebeurt en dat ze tevreden zijn met het product.

City Bikes ervaringen

De klantenervaringen met het retourneren van producten is stabiel. Zodra het product retour is gegaan, en zij deze hebben ontvangen, ontvang je het aankoopbedrag binnen twee weken. Accessoires kunnen trouwens ook retour verzonden worden, maar dan wel binnen 14 dagen. De retourkosten zijn altijd voor de koper. Mocht het zo zijn dat je het product in de winkel retourneert, dan krijg je het aankoopbedrag min de verzendkosten terug. Ook de City Bikes ervaringen in de winkel zijn top. Natuurlijk heb je altijd een aankoopbewijs nodig om het product in de winkel te retourneren. Heb je een leuke fiets gevonden waarvoor je deze graag wilt ruilen? En kost deze fiets net zoveel? Dan betaal je alleen de bezorgkosten. Over het algemeen laten de City Bikes ervaringen zien dat er altijd wel een ander model is in dezelfde prijsklasse.

Bestelling wijzigen of annuleren

Uiteraard is het niet zo dat je eerst jouw bestelling moet ontvangen voordat je iets kunt wijzigen. Dit is al mogelijk vanaf het moment dat de bestelling geplaatst is, tot het moment waarop de bestelling verzonden is. De City Bikes ervaringen zijn over het algemeen zeer tevreden over dit beleid. Volgens verschillende City Bikes ervaringen, en City Bikes zelf, is het mogelijk om de bestelling kosteloos te annuleren. Je hoeft hiervoor geen boete te betalen. Natuurlijk is dit alleen mogelijk wanneer de bestelling nog in het magazijn staat. Ook de bestelling wijzigen is kosteloos mogelijk tot het moment waarop de bestelling is verzonden. Hiervoor moet je contact opnemen met de klantenservice. De City Bikes ervaringen met de klantenservice zijn over het algemeen in een goed daglicht verschenen.

Wanneer je na de verzending toch van gedachte verandert, is het nog steeds mogelijk om de bestelling te annuleren. Je weigert dan het pakket bij de bezorging aan de deur. Je zult hiervoor wel de gemaakte verzendkosten moeten betalen, maar het aankoopbedrag krijg je binnen twee weken teruggestort op jouw rekening. Als we naar City Bikes ervaringen kijken dan komt het eigenlijk bijna nooit voor dat de bestelling aan de deur geweigerd wordt.

De City Bikes ervaringen zijn over het algemeen dus vrij positief, maar nog lang niet alle klantenervaringen staan op het internet. Wij zijn benieuwd naar jouw review over City Bikes. Laat jouw reactie achter bij de City Bikes ervaringen en help anderen een keuze te maken.