3 factoren die de prijs van goede linkbuilding beïnvloeden

Pexels canva studio 3194523
  • Share via:

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van een SEO campagne. Bij Search Engine Optimization, waar SEO voor staat, draait het om het vergroten van de online zichtbaarheid van je bedrijf. Linkbuilding is een proces waarbij je links verkrijgt van andere websites die naar jouw website leiden. Goede linkbuilding is belangrijk voor een goede SEO campagne, maar wat kost linkbuilding eigenlijk? De kosten van linkbuilding kunnen per aanbieder en per pakket enorm verschillen, maar aan goede linkbuilding hangt een prijskaartje. De prijs van goede linkbuilding hangt af van een paar factoren.

Het soort linkbuilding

De prijs van goede linkbuilding hangt allereerst af van het soort dienst dat je zoekt. Ben je op zoek naar een bedrijf dat met jouw SEO aan de slag gaat aan de hand van linkbuilding? Dan zijn er pakketten waar je uit kunt kiezen. Adbull biedt bijvoorbeeld al pakketten aan vanaf 205 euro per maand. Als het zo is dat je op zoek bent naar white label SEO en linkbuilding, werken de kosten anders. White label linkbuilding betekent dat je online marketing uitbesteedt aan een professioneel bureau, zonder dat jouw klant iets van deze uitbesteding merkt. White label linkbuilding wil dus zeggen dat de dienst onder jouw eigen merknaam wordt aangeboden. Adbull biedt deze dienst bijvoorbeeld aan. Dit bedrijf regelt voor jou de linkbuilding zonder dat hun merknaam daaraan wordt gekoppeld. Het enige dat je klant te zien krijgt is je eigen merkidentiteit. Voor de prijzen van deze vorm van linkbuilding, kun je het beste contact opnemen om de samenwerking te bespreken.

De kwaliteit van de links

Met goede linkbuilding kunnen de organische zoekwoord posities van je bedrijf stijgen en ben je eerder online vindbaar voor potentiële klanten. Een zoekmachine ziet de links namelijk als aanbevelingen die deze websites over jouw website doen. Wanneer de kwaliteit van de links laag is of als spam wordt herkend door een zoekmachine, beïnvloedt dit je online zichtbaarheid juist op een negatieve manier. De websites waarop je links komen te staan moeten relevant en betrouwbaar zijn, en deze links kosten nou eenmaal meer. Voor een link op een grote website van een gevestigde nieuwsbron bijvoorbeeld zul je veel betalen, maar ook kleinere websites kunnen je een kwalitatieve link bieden. 

De situatie van jouw onderneming

De prijs van goede linkbuilding is dus afhankelijk van het soort van dienst dat je zoekt en van de kwaliteit die je verlangt van de links. Tot slot is de prijs die je voor goede linkbuilding betaalt afhankelijk van jouw bedrijf. Wanneer je een groot bedrijf hebt dat zijn klanten voornamelijk via het internet binnenhaalt, kost goede linkbuilding meer. Met een pakket van 250 euro per maand zullen de resultaten lang op zich doen wachten. Goede linkbuilding voor een bedrijf met bijvoorbeeld een grote webshop kan bijvoorbeeld 500 of 1500 euro per maand kosten. Als kleine onderneming kan het pakket dat Adbull voor 250 euro per maand aanbiedt dan weer wel goed zijn.