Het uitkiezen van een meisjesfiets van 16 inch

Het uitkiezen van de perfecte fiets voor jouw dochter kan erg moeilijk zijn, gelukkig zijn wij er om je hierbij te helpen.

Dave kim 7 Yk As222 o M unsplash
  • Share via:

Het uitkiezen van de perfecte fiets voor jouw dochter kan erg moeilijk zijn, gelukkig zijn wij er om je hierbij te helpen. Dus als jij niet weet waar je moet beginnen met het uitkiezen van een fiets voor je dochter, en je denkt dat 16 inch wel geschikt zal zijn, lees dan verder om de perfecte fiets uit te kiezen.

Is 16 inch wel goed?

16 inch Houdt in dat de banden 16 inch groot zijn, dit hoort bij een minimale zadelhoogte van 53cm. Meestal is een fiets van 16 inch goed voor meisjes tussen de 4 en 6 jaar, maar leeftijd zegt weinig over de grootte van het kind. Dus houdt maar aan dat een kledingmaat van 104 of 110 goed bij een fiets van 16 inch past.

Waar moet je nog meer aan denken?

In eerste plaats wil je natuurlijk dat de fiets veilig is. Dit houdt in dat je controleert of alle onderdelen er wel goed op zitten, en dat je de fiets ook elke drie maanden controleert of laat controleren. Vaak kun je dit in het begin gratis laten doen d.m.v. een servicebeurt die je bij de aanschaf van de fiets krijgt. Wanneer je een fiets van 16 inch nodig hebt is het meisjes dus pas tussen de 4 en 6 jaar, nog erg jong dus. Het kan hierom verstandig zijn om een punt te hebben op de fiets waaraan je een vlaggetje kunt vastmaken, zodat ze beter gezien wordt. Ook het kopen van een fiets in een opvallende kleur kan een verstandig besluit zijn om haar nog beter zichtbaar te maken. Als laatste moet het ontwerp van de fiets natuurlijk ook iets zijn wat jouw dochter mooi vindt. Houd ze van bloemen? Zorg er dan voor dat er een bloemenmotief op de fiets zit. Met deze tips moet het geen probleem meer zijn om de juiste fiets voor jouw dochter uit te kiezen. Hierdoor heb je een veilige fiets waar ze goed op past en die ze ook nog eens mooi vindt. De perfecte combinatie als je het ons vraagt